Balatoni Focitábor - II. Kerület UFC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyári táborok

BALATONI FOCITÁBOR - 2019

A II. Kerület UFC immár 20. éve rendezi meg nyári balatonparti Focitáborát, amelyre szeretettel várja az általános iskolás fiúkat!


Ha szeretsz focizni, akkor neked is itt a helyed!


A II. Kerület UFC a népszerű Focitáborát 2019-ben két turnusban Balatongyörökön rendezi meg.


A táborról: A zárt, könnyen átlátható tábor közvetlenül a tó partján található, Balatongyörök üdülőfalu hangulatos főterétől 300 m-re! A táboron belül füves focipálya van, a közvetlen szomszédságában pedig minigolf lehetőség, pizzéria, fagyizó is található.  

A tábor címe: Balatongyörök, Horgász utca 2.


Szállás: A tábor 24.000 m2 alapterületén 8 nagyméretű faház található. Minden faház fedett terasszal rendelkezik és négy, külön megközelíthető, ötágyas szobából áll. Minden szobához tartozik zuhanyzó WC-vel és kézmosóval. A szobák tágasak, kulturáltak, szekrényekkel berendezettek, az ágyak nem emeletesek. Az elhelyezésnél természetesen mindig figyelembe vesszük, hogy az ismerősök, osztálytársak, egy szobába kerüljenek.


Étkezés: A tábor alatt a gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A kontinentális reggeli mellett, kétfogásos ebéd és meleg vacsora biztosítja az ellátást. A gyerekeknek emellett lehetőségük lesz igény szerint edzői felügyelettel a zsebpénzükön naponta egyszer csokit, üdítőt, fagyit, stb. vásárolni.

Strand: Bár a tábor a tó partján található, nincsen kiépített strandja. A tábortól 200 m-re a található a gyönyörűen parkosított és kiépített strand (gyermek medencével, csúszdával, sportpályákkal), ami  megkapta  a minősítő "Kék szalag rendet". A családias hangulatú, zöld pázsittal borított, minden szórakozási és pihenési igényt kielégítő, árnyas és napos területekkel rendelkező, mesés panorámát nyújtó strand nagyban emeli a táborunk színvonalát. Természetesen a gyerekek mindig csak szigorú edzői felügyelettel strandolhatnak.


A tábor időtartama: 7 nap / 6 éjszaka

Részvételi díj:  45.000.-Ft/fő + utazási költség (vonattal egy útra ...-Ft, oda-vissza ...-Ft)


Jelentkezni lehet: 15.000.-Ft előleg befizetésével az UFC Sporttelepén (Bp. II. Kolozsvári Tamás u. 11.) előre egyeztetett időpontban


Jelentkezni és érdeklődni lehet:

Huczik Norbert 06(20)211-14-24

Markóczy Csaba 06(70)548-89-85


Központi szülői értekezlet helyszíne és időpontja: később kerül meghirdetésre (Bp., II. Kolozsvári Tamás u. 11. - Sporttelep)

1. turnus: 2019. július 7-13.
Résztvevők: az 
UFC 2007/2008, az UFC 2011/2012 csapataink játékosai

Utazás: közösen vonattal (egyéni utazás is lehetséges)
Indulás: 2019. július 7-én vasárnap reggel .... órakora Déli Pu.-ról
Találkozó a Déli Pu.-n: .... órakor
Érkezés: 2019. július 13-án szombaton ....
 órakor a Déli Pu.-ra

2. turnus: 2019. július 14 - 20.
Résztvevők: az UFC 2009/2010, és az UFC Lurkó csapataink játékosai

Utazás: közösen vonattal (egyéni utazás is lehetséges)
Indulás: 2019. július 14-én vasárnap reggel ....
 órakor la Déli Pu-ról
Találkozó a Déli Pu.-n: .... órakor
Érkezés: 2019. július 20-án szombaton ....
 órakor a Déli Pu.-ra


A focitábor ismertetése

A foci tábor nem egy intenzív edzőtábor. Játékosan, vidáman versengve fejlesztjük a gyerekek képességeit. Ezért szeretettel várunk minden focizni szerető fiút, elõképzettségtől, és tehetségtől függetlenül. A tábor célja, hogy a gyerekek a tanév után kikapcsolódjanak, sokat focizva és strandolva, vidáman töltsék a hetet, új barátokra találjanak, majd élményekkel gazdagon menjenek haza.

A foci pontverseny: Ez a táborunk egyik jellegzetessége. A gyerekeket korosztályok szerint csoportokra bontjuk. (Általában kétéves bontásban). Ezek a csoportok hasonló korú, és ügyességű gyerekből állnak. Ez a bontás biztosítja, hogy minden gyerek sikerélményhez jut a játékok, versenyek alatt. Minden csoportnak van két edzője, akik egész nap a gyerekek programját szervezik, irányítják.
A csoporton belül a gyerekek egymással versenyeznek a tábor egész ideje alatt, egy pontverseny keretében. Pontok gyűjthetők a kötelező programokon:
- a délelőtti és délutáni labdás ügyességi versenyeken (amibe a labdarúgás technikáját csempésszük bele Pl: célba rúgó verseny, kapura lövő verseny stb.),
- a mindennapos "mini foci bajnokságokon", amit a gyerekek a legjobban várnak és ahol a korosztályokon belüli mérkőzések vannak
- a sportolói magatartásért (szoba rendben tartása, tisztaság, sportszerű magatartás, stb.)
A gyerekek a faliújságon lelkesen szokták nyomon követni a szerzett pontjaikat, a "tabellát", és buzgón számolgatnak, találgatnak, hogy ki kit előz majd meg.

Értékelés, díjazás: A tábor végén ünnepélyes eredményhirdetés keretében minden korosztályban a bajnok foci kupát és oklevelet kap. Minden gyermek a (helyezésnek megfelelő sorrendben) kis ajándékot választhat. Tőlünk senki nem megy haza lógó orral, mert nem ő nyert. Aki becsülettel végigcsinálja a Focitábort, az foci érmet kap a nyakába.

Napi program:
7.45. Ébresztő. Az edzők ébresztik a gyerekeket. Felkelés, öltözködés stb.
8.00. Reggeli
9.00. Délelőtti verseny
10.15. Strandolás, egyéb szervezett programok
12.00. Ebéd
12.30. Takarítás és rendrakás a szobákban, a szekrényekben (edzők ellenőrzik és pontozzák), utána "csendes pihenő" (kártyázás, társasjátékozás a szobában)
14.30. Délutáni verseny
15.30. Strandolás
18.00. Vacsora
18.30. Mini Focibajnokság
20.00. - 22.00. A korosztálynak megfelelő időben (kicsik hamarabb, nagyok később) tisztálkodás, lefekvés.

Fontos:
- A napi programot úgy alakítjuk, hogy a gyerekeknek legyen elég idejük szabadfoglalkozásra, kötetlen játszadozásra, de ne legyen idejük unatkozás miatti rosszalkodásra.
- Minden korosztályos csoportnak van két edzője, akik szervezik a gyerekek napi programjait, versenyeit, felügyelik a gyerekek testi épségét, segítik és ellenőrzik a gyerekek egyéb teendőit (tisztálkodás, lefekvés, étkezés stb.)
- A strandolás alatt mindig két felnőtt (egy a parton, egy a vízben) figyel a gyerekekre. Felügyelet nélkül gyerek nem mehet a tóba.
- Erős napsütés esetén a káros hatások kivédése érdekében 11 és 15 óra között a gyerekek nem strandolhatnak.
- Kicsiknél segítjük a "kullancs ellenõrzést"

Egyéb szervezett programok:
- Bátorság próba: A kicsik és a nagyok egyaránt szeretik és várják ezt a programot. Este zseblámpával "kincset" keresni a táborban mindig izgalmas és kalandos.
- Ki mit tud? Önszerveződő csoportok vagy egyének fellépése a tábor közönsége előtt. Vers, ének, színdarab, viccmesélés, bűvészkedés. Mindenki tapsot, a győztes különdíjat kap. Fellépni nem kötelező.
- Foci kvíz: Elméleti vetélkedő a korosztályoknak megfelelő kérdésekkel.

- Táborzáró buli: Utolsó este a csoportok meglepetés programon vesznek részt az edzőikkel.

Gyakran felmerülő kérdések:
Látogatás:
A sok éves tapasztalat azt mondatja velünk, hogy a szülők látogatása a táborban nem szerencsés. Az egy idő után természetesen jelentkező honvágyat a látogatás csak erősíti, a meg nem látogatott gyerekek esetében ennek látványa rossz érzést kelt.
Ezért arra kérjük a szülőket, hogy a táborban ne látogassák meg a gyerekeket. Különösen indokolt esetben az edzőkkel egyeztessenek.

Zsebpénz:
A részvételi költségben a gyerek teljes ellátása benne van. A táborban fizetős szolgáltatás nincs. Zsebpénz csak arra szükséges, hogy a gyerek esetleg édességet, nagyobbak újságot stb. vegyen maguknak. Erre felügyelettel naponta egyszer van lehetőség.
A zsebpénz mértékéről a szülőnek kell dönteni. Általános tanács: annyi zsebpénzt kapjon a gyerek, amennyit nem baj, ha elkölt. A kisebbeknél javasoljuk a napi zsebpénz összeg beborítékolását (több borítékban a név és a nap ráírásával), mert ők még gyakran nem tudják beosztani a pénzüket.


Mit kell hozni a gyereknek:
- igazolást, hogy egészséges, nincsen fertõzõ betegsége, tehát közösségbe mehet (szülő nyilatkozhat)
- Tisztasági csomagot 
- Naptejet
- Fehérneműt, pólókat, zoknit, melegítőt, fürdőruhát, esőkabátot, papucsot
- Törölközőt (strandra és zuhanyzáshoz)
- Edzőcipőt (ne stoplist!)
- Ha gyógyszert szed, akkor azt is az utasítással ellátva

Mit hozhat a gyerek:
- Egyszerű játékot (pl: kártya)
- Zsebpénzt

Mit ne hozzon a gyerek:
- Drága mobiltelefont
- Értékes játékot


Adatlap és szülői nyilatkozat a táborozáshoz (letöltés)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz