Balatoni Focitábor - II. Kerület UFC

Tartalomhoz ugrás

BALATONI FOCITÁBOR - 2024

A II. Kerület UFC immár 25 éve rendezi meg nyári balatonparti Focitáborát.


Csak UFC-s gyerekeknek!!!


A tábor időpontja: 2024.06.23 - 28.


Résztvevő csapataink: 2013/2014 és 2011/2012-es kiemelt csapataink. A táborunk zártkörű, csak a megjelölt csapataink tagjai mehetnek a saját edzőjükkel.
Utazás: közösen vonattal (egyéni utazás is lehetséges)
Indulás:  .... órakor la Déli Pu-ról
Találkozó a Déli Pu.-n: .... órakor
Érkezés:  .... órakor a Déli Pu.-ra


A tábor helyszíne: Csopaki Üdülőfalu és Kemping 8229 Csopak, Sport u. 9.


A táborról: A tábor meseszép, nyugodt környezetben, Csopak egyik legcsendesebb utcájában található, közvetlenül a Balatoni Bringakörút mellett, mindössze néhány percnyire a strandtól. A sok fa kellemes árnyékot biztosít, a tábor területén két sportpálya biztosítja a szórakozást, kikapcsolódást.

Szállás: Elhelyezés kőházakban, tágas térrel rendelkező három és két ágyas szobákban. A szobákban az ágyakon kívül vannak még asztalok székekkel valamint szekrények és hűtőszekrény is. Emeletes ágy nincsen, ágyneműt kapnak a gyerekek. A szobákhoz külön fürdőszoba és vécé tartozik.

Étkezés: A tábor alatt a gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A kontinentális reggeli mellett, kétfogásos ebéd és meleg vacsora biztosítja az ellátást. A gyerekeknek emellett lehetőségük lesz igény szerint edzői felügyelettel a zsebpénzükön naponta egyszer csokit, üdítőt, fagyit, stb. vásárolni.

Strand: A tábortól sétatávolságra található a gyerekbarát és intelligens strand! Mindkét minősítésnek megfelel a Balaton egyik legszebb és legkedveltebb strandja, az új fejlesztésekkel bővülő csopaki strand. A strandon 530 m-es hosszúságban homokos, biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a strandolni vágyókat. A strand honlapja: http://strand.csopak.hu/hu

A tábor időtartama: 

Részvételi díj:  87.400/fő + utazási költség

A Focitábor ismertetése: Fontos, hogy a Balatoni Focitáborunk nem egy kemény felkészítő edzőtábor, hanem a hosszú iskola és futball szezon utáni, sok focival, strandolással és élménnyel színesített nyaralás, amit közösségépítő céllal rendezünk a kiemelt csapataink számára.


A foci pontverseny: A gyerekek a tábor ideje alatt egymással versengenek a szervezett sport programokon, amiken egyénileg gyűjtik a pontjaikat. Pontokat kaphatnak a délelőtti és délutáni labdás ügyességi versenyeken elért eredményeik után (ezekbe a játékokba a labdarúgás technikáját csempésszük bele), illetve a mindennapos foci bajnokságokon. A gyerekek a faliújságon lelkesen szokták nyomon követni a szerzett pontjaikat, a "tabellát", és buzgón számolgatnak, találgatnak, hogy ki kit előz majd meg, és ki lesz a végső bajnok.

Értékelés, díjazás: A tábor végén ünnepélyes eredményhirdetés keretében értékeljük a hetet. A Focitábor bajnoka (legtöbb pontot gyűjtő játékos) minden korosztályban egy kupát kap, emellett minden gyermek a (helyezésnek megfelelő sorrendben) kis ajándékot is választhat. Tőlünk senki nem megy haza lógó orral, mert nem ő nyert, mert aki becsülettel végigcsinálja a Focitábort, az egy szép tábori aranyérmet kap a nyakába.

Napi program:
7.45. Ébresztő. Az edzők ébresztik a gyerekeket. Felkelés, öltözködés stb.
8.00. Reggeli
9.00. Délelőtti verseny
10.15. Strandolás, egyéb programok
12.00. Ebéd
12.30. Takarítás és rendrakás a szobákban, a szekrényekben
14.30. Délutáni verseny
15.30. Strandolás
18.00. Vacsora
18.30. Mini Focibajnokság
20.00. - 22.00. A korosztálynak megfelelő időben (kicsik hamarabb, nagyok később) tisztálkodás, lefekvés.

Fontos:
- A napi programot úgy alakítjuk, hogy a gyerekeknek legyen elég idejük szabadfoglalkozásra, kötetlen játszadozásra, de ne legyen idejük unatkozás miatti rosszalkodásra.
- Minden korosztályos csoportnak van két edzője, akik szervezik a gyerekek napi programjait, versenyeit, felügyelik a gyerekek testi épségét, segítik és ellenőrzik a gyerekek egyéb teendőit (tisztálkodás, lefekvés, étkezés stb.)
- A strandolás alatt mindig két felnőtt (egy a parton, egy a vízben) figyel a gyerekekre. Felügyelet nélkül gyerek nem mehet a tóba.
- Erős napsütés esetén a káros hatások kivédése érdekében 11 és 15 óra között a gyerekek nem strandolhatnak.
- Kicsiknél segítjük a "kullancs ellenõrzést"

Egyéb szervezett programok:
- Esti kincskereső. A kicsik és a nagyok egyaránt szeretik és várják ezt a programot. Este zseblámpával "kincset" keresni a táborban mindig izgalmas és kalandos.
- Ki mit tud? Önszerveződő csoportok vagy egyének fellépése a tábor közönsége előtt. Vers, ének, színdarab, viccmesélés, bűvészkedés. Mindenki tapsot, a győztes különdíjat kap. Fellépni nem kötelező.
- Foci kvíz: Elméleti vetélkedő a korosztályoknak megfelelő kérdésekkel.
- Táborzáró Pizza Party

Gyakran felmerülő kérdések:
Látogatás: A sok éves tapasztalat azt mondatja velünk, hogy a szülők látogatása a táborban nem szerencsés. Az egy idő után természetesen jelentkező honvágyat a látogatás csak erősíti, a meg nem látogatott gyerekek esetében ennek látványa rossz érzést kelt. Ezért arra kérjük a szülőket, hogy a táborban ne látogassák meg a gyerekeket. Különösen indokolt esetben az edzőkkel egyeztessenek.
Zsebpénz: A részvételi költségben a gyerek teljes ellátása benne van. A strandon illetve a boltban (felügyelettel naponta egyszer) a gyerekek a zsebpénzükön vásárolhatnak maguknak. A zsebpénz mértékéről a szülőnek kell dönteni. Általános tanács: annyi zsebpénzt kapjon a gyerek, amennyit nem baj, ha elkölt. A kisebbeknél javasoljuk a napi zsebpénz összeg beborítékolását (több borítékban a név és a nap ráírásával), mert ők még gyakran nem tudják beosztani a pénzüket.

Adatlap és szülői nyilatkozat a táborozáshoz (letöltés)

Vissza a tartalomhoz